Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové řízky |
4 ks | tenké plátky tvrdého sýra |
2 ks | plátky drůbeží šunky |
2 ks | vejce |
2 lžíce | mléka |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Řízky rozklepeme do šířky, mírně osolíme, na každý položíme plátek tvrdého sýra a půl kolečka drůbeží šunky
2. Plátky masa přeložíme na půlky, okraje sklepneme a upevníme jehlami na závitky
3. Připravené kapsy obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vejci, ve strouhance, strouhanku na řízcích dobře přitiskneme, přebytečnou oklepeme
4. Smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 175 °C cca 6-7 minut.
Podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo zeleninovým salátem.