REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

smažené, fritované

Anglické vepřové řízečky

Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

Brněnský plněný řízek

Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.

Cikánský řízek

Nudličky vepřového masa marinované v pikantní vajíčkové marinádě, usmažené ve formě placek na pánvi ve větším množství rozpáleného oleje.

Holandský řízek z vepřového masa II.

Další z variací na klasický holandský řízek. Toto je recept na mletý řízek vypracovaný z libovějšího mletého bůčku nebo vepřové plece. Z uvedených ingrediencí vytvarujete buď 4 “macky” velikosti XXL nebo 6 menších řízků.

Kapustové karbanátky II.

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Karbanátky z uzeného masa

Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.

Kovářský řízek

Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.

Královské řízky

Plátky vepřového masa obalené ve směsi vajec, majoránky, papriky, pepře, soli, cibule a česneku, po uležení v chladu usmažené doměkka.

Krkovička v bramborovém těstíčku

Na plátky nakrájená krkovička, obalená v těstíčku z nastrouhaných brambor, vejce a mouky, usmažená pěkně dozlatova.

Labužnické řízečky

Plátky z vepřové panenky obalené v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s nasekanými mandlemi a strouhance, usmažené na oleji, z obou stran, dozlatova.

Masové kuličky restované v oleji

Kuličky z mletého vepřového masa restované ve větším množství oleje, servírované například s těstovinami či houskovými knedlíky a rajčatovou nebo houbovou omáčkou.

Mletý řízek v těstíčku

Pomletý bůček vytvarovaný do řízečků, obalený v těstíčku a usmažený na tuku dozlatova.

Mletý sýrový řízek

Tento recept je na řízky z pomletého vepřového bůčku promíchaného se sýrem a vejcem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené ve fritovacím hrnci.

Nastavované pivní karbanátky

Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.

Obalený smažený lančmít (lunchmeat)

V trojobalu obalovaný lunchmeat podávaný například s bramborovou kaší je pro nás straší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Smažený lančmít, nebo také “Studentský řízek”, jak se tomuto jídlu za dob totality říkávalo, patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit.

Obrácené řízky

Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.

Obrácené řízky z trouby

Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.

Obrácený řízek

Vepřová kýta smažená, potřená hořčicí, obalená ve strouhance a vejcích.

Pašerácká kotleta

Plátky vepřové kotlety obalené v bramborovém těstě, usmažené dozlatova.

Písecký kotlet

V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy