smažené, fritované
Anglické vepřové řízečky
Plátky kýty plněné šunkou a vařeným vejcem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Brněnský plněný řízek
Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.
Cikánský řízek
Nudličky vepřového masa marinované v pikantní vajíčkové marinádě, usmažené ve formě placek na pánvi ve větším množství rozpáleného oleje.
Holandský řízek z vepřového masa II.
Další z variací na klasický holandský řízek. Toto je recept na mletý řízek vypracovaný z libovějšího mletého bůčku nebo vepřové plece. Z uvedených ingrediencí vytvarujete buď 4 “macky” velikosti XXL nebo 6 menších řízků.
Kapustové karbanátky II.
Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.
Karbanátky z uzeného masa
Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.
Kovářský řízek
Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.
Královské řízky
Plátky vepřového masa obalené ve směsi vajec, majoránky, papriky, pepře, soli, cibule a česneku, po uležení v chladu usmažené doměkka.
Krkovička v bramborovém těstíčku
Na plátky nakrájená krkovička, obalená v těstíčku z nastrouhaných brambor, vejce a mouky, usmažená pěkně dozlatova.
Labužnické řízečky
Plátky z vepřové panenky obalené v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s nasekanými mandlemi a strouhance, usmažené na oleji, z obou stran, dozlatova.
Masové kuličky restované v oleji
Kuličky z mletého vepřového masa restované ve větším množství oleje, servírované například s těstovinami či houskovými knedlíky a rajčatovou nebo houbovou omáčkou.
Mletý řízek v těstíčku
Pomletý bůček vytvarovaný do řízečků, obalený v těstíčku a usmažený na tuku dozlatova.
Mletý sýrový řízek
Tento recept je na řízky z pomletého vepřového bůčku promíchaného se sýrem a vejcem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené ve fritovacím hrnci.
Nastavované pivní karbanátky
Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.
Obalený smažený lančmít (lunchmeat)
V trojobalu obalovaný lunchmeat podávaný například s bramborovou kaší je pro nás straší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Smažený lančmít, nebo také “Studentský řízek”, jak se tomuto jídlu za dob totality říkávalo, patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit.
Obrácené řízky
Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.
Obrácené řízky z trouby
Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.
Obrácený řízek
Vepřová kýta smažená, potřená hořčicí, obalená ve strouhance a vejcích.
Pašerácká kotleta
Plátky vepřové kotlety obalené v bramborovém těstě, usmažené dozlatova.
Písecký kotlet
V těstíčku obalené plátky vepřové kotlety, přes noc marinované, usmažené a pak dopečené doměkka.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující
reklama