Pomletý bůček vytvarovaný do řízečků, obalený v těstíčku a usmažený na tuku dozlatova.
Ingredience:
600 g | prorostlého bůčku |
tuk na smažení | |
sůl | |
Na těstíčko: | |
1 šálek | mléka |
2 ks | vajec |
špetka prášku do pečiva | |
hladká mouka podle potřeby |
Postup:
1. Prorostlý bůček dvakrát jemně pomeleme na masovém strojku, osolíme, dobře propracujeme a necháme do druhého dne v chladu odležet
2. Z rozšlehaných vajíček, špetky prášku do pečiva, mléka a hladké mouky vymícháme polořídké těstíčko
3. Z masa druhý den vlhkýma rukama vytvarujeme řízečky, které namočíme v připraveném těstíčku a hned smažíme zvolna na rozehřátém tuku dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.