REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletý řízek v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomletý bůček vytvarovaný do řízečků, obalený v těstíčku a usmažený na tuku dozlatova.


Ingredience:
600 gprorostlého bůčku
tuk na smažení
sůl
Na těstíčko:
1 šálekmléka
2 ksvajec
špetka prášku do pečiva
hladká mouka podle potřeby

Postup:

1. Prorostlý bůček dvakrát jemně pomeleme na masovém strojku, osolíme, dobře propracujeme a necháme do druhého dne v chladu odležet
2. Z rozšlehaných vajíček, špetky prášku do pečiva, mléka a hladké mouky vymícháme polořídké těstíčko
3. Z masa druhý den vlhkýma rukama vytvarujeme řízečky, které namočíme v připraveném těstíčku a hned smažíme zvolna na rozehřátém tuku dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy