REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletý sýrový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je na řízky z pomletého vepřového bůčku promíchaného se sýrem a vejcem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené ve fritovacím hrnci.


Ingredience:
600 gvepřového bůčku
150 gtvrdého sýra
200 mlmléka
1 ksvejce
pepř
sůl
přepuštěné máslo na usmažení řízků

Postup:

1. Vykostěný vepřový bůček pomeleme na masovém strojku
2. Sýr nastrouháme na jemno a vmícháme k mletému masu spolu s vejcem, mlékem, solí a pepřem, směs necháme do druhého dne uležet v lednici
3. Z masové směsi vytvarujeme jednotlivé řízky, ty obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
4. Strouhanku na řízcích důkladně přimáčkneme, přebytečnou oklepeme a smažíme pozvolna, dozlatova, z obou stran.

Doporučení:

Máslové řízky podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy