Tento recept je na řízky z pomletého vepřového bůčku promíchaného se sýrem a vejcem, obalené v klasickém trojobalu a usmažené ve fritovacím hrnci.
Ingredience:
600 g | vepřového bůčku |
150 g | tvrdého sýra |
200 ml | mléka |
1 ks | vejce |
pepř | |
sůl | |
přepuštěné máslo na usmažení řízků |
Postup:
1. Vykostěný vepřový bůček pomeleme na masovém strojku
2. Sýr nastrouháme na jemno a vmícháme k mletému masu spolu s vejcem, mlékem, solí a pepřem, směs necháme do druhého dne uležet v lednici
3. Z masové směsi vytvarujeme jednotlivé řízky, ty obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
4. Strouhanku na řízcích důkladně přimáčkneme, přebytečnou oklepeme a smažíme pozvolna, dozlatova, z obou stran.
Máslové řízky podáváme s bramborovou kaší.