Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.
Ingredience:
500 g | uvařeného uzeného bůčku (kolena) |
400 g | brambor |
100 ml | piva |
2 lžíce | polohrubé mouky |
2 ks | vajec |
1 ks | větší cibule |
mletý pepř | |
strouhanka | |
sádlo na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po zchladnutí na hrubo nastrouháme
2. Uvařený uzený bůček nebo kolena vykostíme a umeleme
3. K masu přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, nastrouhané brambory, pivo, polohrubou mouku, 1 rozšlehané vejce se solí a pepřem
4. Vše dobře promícháme a vytvoříme placičky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a osmažíme po obou stranách na rozehřátém sádle dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.