REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nastavované pivní karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z uzeného bůčku, cibule, brambor, mouky, piva a vejce, obalené ve strouhance, smažené na sádle dozlatova.


Ingredience:
500 guvařeného uzeného bůčku (kolena)
400 gbrambor
100 mlpiva
2 lžícepolohrubé mouky
2 ksvajec
1 ksvětší cibule
mletý pepř
strouhanka
sádlo na smažení
sůl

Postup:

1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a po zchladnutí na hrubo nastrouháme
2. Uvařený uzený bůček nebo kolena vykostíme a umeleme
3. K masu přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, nastrouhané brambory, pivo, polohrubou mouku, 1 rozšlehané vejce se solí a pepřem
4. Vše dobře promícháme a vytvoříme placičky, které obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a osmažíme po obou stranách na rozehřátém sádle dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy