REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kuličky restované v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z mletého vepřového masa restované ve větším množství oleje, servírované například s těstovinami či houskovými knedlíky a rajčatovou nebo houbovou omáčkou.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
2 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
1-2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksvejce
špetka muškátového květu
worcesterská omáčka
strouhanka
voda
pepř
sůl
větší množství oleje na restování, nebo fritovací hrnec

Postup:

1. Do větší mísy dáme mleté maso, do kterého zamícháme nadrobno nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, solamyl, hladkou mouku a vejce, směs dochutíme pepřem, solí, worcesterskou omáčkou a špetkou muškátového květu
2. Z ochuceného masa vypracujeme koule, které obalíme ve strouhance
3. V mírně osolené vodě kuličky masa zavaříme 5-7 minut, podle velikosti, pak je přendáme do studené vody, kde je necháme zchladnout, vychladlé vyndáme a necháme důkladně okapat
4. Připravené předvařené kuličky zprudka orestujeme ve větším množství rozpáleného oleje, nebo přímo ve fritovacím hrnci, dozlatova.

Doporučení:

Takto usmažené koule servírujeme nejlépe přelité nějakou teplou omáčkou a podáváme k nim těstoviny či houskový knedlík.

Poznámka:

Předvařené masové koule můžeme i napíchat na grilovací jehly, proložit paprikou, cibulí, slaninou … a grilovat na venkovním roštu grilu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy