Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
2 dcl | piva |
2 ks | cibule |
1 ks | kostky masoxu |
plnoptučná hořčice | |
hladká mmouka | |
vejce | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli posekáme na jemno a necháme chvíli marinovat v pivu
2. Maso naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme 1/
2 ks cibule, přeložíme a obalíme v trojobalu jako klasický vepřový řízek
3. Obalené kapsy opečeme na oleji, ten pak slijeme, maso vytáhneme a uchováme v teple, do pánvičky přidáme zbytek marinované cibule i s pivem, kostku masoxu a krátce vše povaříme
4. Na talíři přelijeme řízky sosem s cibulí a podáváme například s bramborem.
Autor receptu: Dalibor Marounek