REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kovářský řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
2 dclpiva
2 kscibule
1 kskostky masoxu
plnoptučná hořčice
hladká mmouka
vejce
olej
sůl

Postup:

1. Cibuli posekáme na jemno a necháme chvíli marinovat v pivu
2. Maso naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme 1/
2 ks cibule, přeložíme a obalíme v trojobalu jako klasický vepřový řízek
3. Obalené kapsy opečeme na oleji, ten pak slijeme, maso vytáhneme a uchováme v teple, do pánvičky přidáme zbytek marinované cibule i s pivem, kostku masoxu a krátce vše povaříme
4. Na talíři přelijeme řízky sosem s cibulí a podáváme například s bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy