Plátky vepřové krkovice potřené hořčicí, pak obalené ve strouhance a nakonec namočené ve vejcích, usmažené dozlatova, pak zapečené v troubě, pokladené cibulí a plátky slaniny.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm) |
3 ks | vejce |
2 ks | cibule |
100 g | anglické nebo jiné slaniny |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
sádlo na smažení |
Postup:
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně “naboucháme” do masa (lepší je použít mikrotenový sáček)
- Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna, z obou stran, dozlatova
- Poté přendáme do pekáčku, na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniny, vyskládáme co nejtěsněji k sobě
- Přiklopené zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut, pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová