Plátky vepřové kýty, kotlety nebo krkovice potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka. Takto připravený obrácený řízek servírujeme například s vařenými brambory či bramborovou kaší.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600-800 g | vepřové kýty nebo krkovice, či kotlety |
200 g | tuku na smažení |
2-3 ks | vejce |
1 ks | velký stroužek česneku |
4 lžíce | dijonské hořčice |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
- Vepřovou kýtu (kotletu či krkovici) nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, potřeme se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí
- Začneme je obalovat nejdříve ve strouhance a pak v rozšlehaných, mírně osolených vejcích, řízky ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme zvolna, po obou stranách, dozlatova
- Usmažené maso klademe na plech vyložený pečícím papírem a dopečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka (dopékáme tak 15 minut).
Takto lze připravit i maso telecí, kuřecí nebo krůtí.