REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obrácené řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty potřené se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, nakonec dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
200 gtuku na smažení
2-3 ksvejce
1 ksvelký stroužek česneku
4 lžícedijonské hořčice
strouhanka
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, potřeme se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí
2. Začneme je obalovat nejdříve ve strouhance a pak v rozšlehaných, mírně osolených vejcích, řízky ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme zvolna, po obou stranách, dozlatova
3. Usmažené maso klademe na plech vyložený pečícím papírem a dopečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C doměkka (dopékáme tak 15 minut).

Doporučení:

Takto lze připravit i maso telecí, kuřecí nebo krůtí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy