REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brněnský plněný řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa plněné nádivkou, obalené v trojobalu a smažené na sádle dozlatova.


Ingredience:
400 gvepřové kýty
150 gsádla
sůl
Na náplň:
120 gšunky
50 gsterilovaného hrášku
20 gmásla
2 ksvajec
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
hladká mouka
polotučné mléko
strouhanka

Postup:

1. Na pánvi na rozehřátém másle zlehka osmahneme na drobno nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný okapaný hrášek, rozklepnutá vejce, osolíme, promícháme a necháme ztuhnout
2. Maso očistíme, naporcujeme na 4 plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a na jednu polovinu rozložíme do středu kopeček vaječné míchanice
3. Maso přeložíme, okraje kapsy sklepneme paličkou, obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a strouhance
4. Pak smažíme na rozehřátém sádle zvolna po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a meruňkovým kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy