Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.
Ingredience:
120 ml | mléka |
150 g | strouhanky |
100 g | vařeného uzeného masa |
20 g | másla |
3,5 ks | rohlíků |
2 ks | vajec |
1 ks | středně velké kapusty |
0,5 ks | cibule |
1/4 lžičky | muškátového oříšku |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
strouhanka na obalení | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu zbavíme ovadlých listů, propláchneme, dáme do vroucí osolené vody, uvaříme ji doměkka, na cedníku necháme okapat a pak nakrájíme na drobno
2. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a rohlíky nakrájené na kostky namočíme v mléce
3. Do mísy dáme změklé máslo, sůl, vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibuli, uzené na kostičky nakrájené maso, mletý pepř, muškátový oříšek, kapustu, strouhanku a vše dobře promícháme
4. Namočenýma rukama pak vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.