REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.


Ingredience:
120 mlmléka
150 gstrouhanky
100 gvařeného uzeného masa
20 gmásla
3,5 ksrohlíků
2 ksvajec
1 ksstředně velké kapusty
0,5 kscibule
1/4 lžičkymuškátového oříšku
mletý pepř
olej na smažení
strouhanka na obalení
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu zbavíme ovadlých listů, propláchneme, dáme do vroucí osolené vody, uvaříme ji doměkka, na cedníku necháme okapat a pak nakrájíme na drobno
2. Na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a rohlíky nakrájené na kostky namočíme v mléce
3. Do mísy dáme změklé máslo, sůl, vejce, vymačkané rohlíky, osmahnutou cibuli, uzené na kostičky nakrájené maso, mletý pepř, muškátový oříšek, kapustu, strouhanku a vše dobře promícháme
4. Namočenýma rukama pak vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy