Na plátky nakrájená krkovička, obalená v těstíčku z nastrouhaných brambor, vejce a mouky.
Ingredience:
500 g | krkovičky |
300 g | brambor |
1-2 ks | vejce |
1-2 ks | stroužky česneku |
hladká mouka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran
2. Brambory nastrouháme na jemno, necháme je chvíli stát, přebytečnou vodu vymačkáme
3. K vymačkaným bramborám přidáme vejce, hladkou mouku a uděláme řidší těstíčko
4. Plátky krkovičky obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném sádle, z obou stran, dozlatova
5. Podáváme například s pečenými brambory a domácí čalamádou.
Děláme-li těstíčko z nových brambor, přidáme lžíci solamylu, aby těstíčko dobře vázalo. Těstíčko můžeme také trochu osolit a okořenit pepřem.
Poznámka:Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek