REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovička v bramborovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená krkovička, obalená v těstíčku z nastrouhaných brambor, vejce a mouky.


Ingredience:
500 gkrkovičky
300 gbrambor
1-2 ksvejce
1-2 ksstroužky česneku
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran
2. Brambory nastrouháme na jemno, necháme je chvíli stát, přebytečnou vodu vymačkáme
3. K vymačkaným bramborám přidáme vejce, hladkou mouku a uděláme řidší těstíčko
4. Plátky krkovičky obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném sádle, z obou stran, dozlatova
5. Podáváme například s pečenými brambory a domácí čalamádou.

Doporučení:

Děláme-li těstíčko z nových brambor, přidáme lžíci solamylu, aby těstíčko dobře vázalo. Těstíčko můžeme také trochu osolit a okořenit pepřem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy