REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený vepřový řízek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kýty nebo krkovičky nakrájené na porce, osmažené v trojobalu a pak nechané v troubě změknout.


Ingredience:
600 g a vícevepřové kýty nebo krkovičky
2 ksvejce
strouhanka
hladká mouka
mléko
máslo
vlažná voda
olej
sůl
plátky citrónu na ozdobu

Postup:

1. Vepřovou kýtu nebo krkovičku opláchneme a nakrájíme na jednotlivé porce, které osušíme utěrkou
2. Maso naklepeme paličkou od středu směrem k okrajům, kraje mírně nařízneme a osolíme po obou stranách
3. Jednotlivé porce pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance
4. Osmažíme ve fritéze nebo na pánvičce, ve větším množství dobře rozpáleného oleje
5. Dozlatova osmažené řízky vložíme do hrnce s kouskem másla, pokropíme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dáme asi na 20 minut do, mírně vyhřáté trouby, trouby změknout
6. Při servírování řízky zdobíme plátky citrónu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, francouzský salát a zeleninové saláty.

Poznámka:

V Čechách se podává smažený řízek i se zelím a houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy