REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený vepřový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova usmažený řízek z vepřové kýty nebo libovější krkovičky.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
500 gvepřové kýty nebo krkovice
130 gtuku
100 gstrouhanky
50 ghladké mouky
3 ksvajec
0,1 lmléka
sůl

Postup:

1. Opláchnutou kýtu nebo krkovičku nakrájíme přes vlákno na tenčí plátky
2. Plátky masa pak naklepeme a na okrajích mírně nařízneme, osolíme
3. Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, v prosáté strouhance
4. Usmažíme je v horkém tuku po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy