Plátky masa potřené hořčicí, pokladené sýrem a šunkovým salámem, obalené v těstíčku a usmažené na tuku dozlatova.
Ingredience:
4 ks | plátků vepřové krkovice |
4 ks | plátků eidamu |
4 ks | plátků šunkového salámu |
plnotučná hořčice | |
tuk na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Z rozšlehaného vejce, hladké mouky a strouhanky připravíme těstíčko na obalování
2. Očištěné maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabě plnotučnou hořčicí
3. Pak na ně položíme plátek sýra, který potřeme hořčicí, dále položíme plátek šunkového salámu a vše obalíme v připraveném těstíčku (plátky spojí hořčice, ale lze použít i párátka)
4. V pánvi na rozehřátém oleji zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.