REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená krkovice v bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.


Ingredience:
600 guzené krkovice
500 gsyrových brambor
1 dlmléka
1 ksvejce
hladká mouka
majoránka
česnek
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Uzenou krkovici uvaříme doměkka, pak ji nakrájíme na plátky 1 cm silné
2. Brambory nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu a připravíme směs jako na bramborák, tedy smícháme spolu mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, dochutíme majoránkou, pepřem a solí
3. Plátky krkovice namáčíme v bramborákovém těstě a opékáme na sádle dozlatova, pěkně z obou stran
4. Podáváme například s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy