V těstě na bramboráky obalené plátky předem uvařené uzené krkovice, usmažené na sádle. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušený špenát.
Ingredience:
600 g | uzené krkovice |
500 g | syrových brambor |
1 dl | mléka |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
majoránka | |
česnek | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Uzenou krkovici uvaříme doměkka, pak ji nakrájíme na plátky 1 cm silné
2. Brambory nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu a připravíme směs jako na bramborák, tedy smícháme spolu mléko, vejce, hladkou mouku, utřený česnek, dochutíme majoránkou, pepřem a solí
3. Plátky krkovice namáčíme v bramborákovém těstě a opékáme na sádle dozlatova, pěkně z obou stran
4. Podáváme například s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem a špenátem.