REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Kotlety nadívané tvarůžky a cibulí

V kotletách prořízlé kapsy naplněné tvarůžky a cibulí, grilované na roštu grilu.

Kotlety naruby

Vepřové plátky obalené ve vejci a strouhance a zapečené se zeleninou.

Kotlety pečené na kysaném zelí

V jednom hrnci připravená česká klasika, plátky na oleji opečené vepřové krkovice bez kosti proložené bílým kysaným zelím, upečené v troubě pěkně doměkka.

Kotlety pečené v alobalu

Okořeněné kotlety zapečené s anglickou slaninou a zeleninou.

Kotlety plněné celerem

Vepřové plátky masa plněné směsí z nastrouhaného celeru, strouhanky a vajec.

Kotlety po bzenecku II.

Na pánvi na sádle zprudka opečené vepřové kotlety, servírované přelité podušenou zeleninovou směsí.

Kotlety po myslivecku

Rychlý recept na vepřové plátky zprudka opečené na pánvi, pak podušené mírně podlité, spolu s houbami, cibulí, kostičkami slaniny….

Kotlety podle šenkýřky

Na světlém pivě pečené kotlety se šťávou a se zelím. Podávané s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

Kotlety s bazalkovým zelím dle Pohlreicha

Zprudka na pánvi opečené, chvíli naložené kotlety, servírované se spařeným zelím ochuceným pestem.

Kotlety s fazolkami

Opečené kotlety servírované spolu s podušenými fazolkami, ochucené posypané strouhaným sýrem.

Kotlety s javorovým sirupem

Opečené kotlety potřené javorovým sirupem, podušené zalité jablečným moštem.

Kotlety s kysaným zelím

Opečené kotlety potřené hořčicí a okořeněné, dopečené na zelí a výpeku v troubě.

Kotlety s vídeňským knedlíkem

Dušené kotlety se šunkou, párkem a žampiony, servírované s vídeňskými knedlíky.

Kotlety se zeleninou

Vepřové opečené kotlety s cibulí, paprikou a rajčaty.

Kotlety v jablečném zelí

Opečené kotlety pečené na cibulovém základě se zelím, jablky a dalšími ingrediencemi.

Kotlety v zelí

Kotlety pečené se zelím, na plátky nakrájenými bramborami a klobásou.

Kovářské kotlety

Kotlety pečená na cibuli, posypané nastrouhaným sýrem a přelité šlehačkou.

Kovářský řízek

Vepřová kýta potřená hořčicí, posypaná marinovanou cibulí, přeložená, obalená jako klasický smažený řízek, tedy v trojobalu, servírovaná přelitá cibulovým sosem.

Kovbojská kotleta

Jiný název pro tento pokrm je také kotleta Colorado, nebo vepřový steak Colorado. Jedná se o kotlety opečené zprudka na oleji, pokladené pikantní směsí orestovanou na výpeku po kotletách, servírované ozdobené volským okem.

Krakonošův oheň z vepřového masa

Recept na tyto ostré vepřové nudličky není moc složitý, Krakonošův oheň zvládne připravit opravdu každý i začínající kuchtík či hospodyňka. Ostrost pokrmu je zjemněna smetanou, ale kdo má rád ostřejší varianty jídel, může přidat více chilli či tabasca, případně ještě mletou sladkou papriku nahradit mletou ostrou paprikou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy