REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety v jablečném zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety pečené na cibulovém základě se zelím, jablky a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet
4 ksmenší cibule
4 ksjablek
4 kostkycukru
640 gsterilovaného zelí v sladkokyselém nálevu
šťáva z 1 citronu
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné kotlety na okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji
2. Pánev vytřeme, přidáme nový olej, zpěníme na něm oloupané na osminky nakrájené cibule, přidáme podrcený cukr, za stálého míchání necháme ho rozpustit a obalit cibuli
3. Pak vmícháme očištěná, jádřince zbavená, na osminky nakrájená jablka, zalijeme citronovou šťávou, přidáme částečně slité zelí, vše promícháme a rozložíme do zapékací mísy
4. Nakonec navrch jablečného zelí položíme opečené kotlety a pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka (asi 30 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy