REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Šlehačková krkovice

Ve šlehačce smíchané s pivem marinované vepřové plátky z krkovice, grilované na roštu.

Špilberské obložené medailonky

Plátky vepřového masa potřené česnekem, orestované na oleji a obložené zeleninou.

Špíz s klobásou, cibulí, paprikou a sušenými rajčaty

Pikantní klobása na špízu se sušenými rajčaty, klínky čerstvé cibule a zelené papriky. Ochucené bylinkami a grilované.

Špíz z bůčku, krkovičky a cibule upečený na rožni

Na otevřeném ohni upečený marinovaný bůček spolu s krkovicí, napíchaný na velké grilovací jehle, proložený cibulí, během opékaní potíraný lákem.

Špízy z uzeného masa, brambor, cibule a papriky, servírované s dipem

Na pánvi opečené špízy z brambor, papriky, uzeného masa a cibule, v troubě dopečené.

Špízy z vepřové panenky

Na jehlách na grilování napíchané kostky marinované vepřové panenky proložené kostkami slaniny, plátky cibule a papriky, grilované na roštu grilu, nebo opečené na oleji na pánvi.

Špízy z vepřových palců

Přes noc naložené plátky z vepřových palců (palec je část vepřové panenky oddělená od kýty), upečené v troubě ve formě špízů, proložené barevnými paprikami, slaninou, čabajkou a cuketou.

Špízy z vepřových palců II.

Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, ugrilované na roštu grilu okořeněné oblíbeným kořením.

Špízy z vepřových palců III.

Kousky vepřové panenky v pikantní marinádě. Nabodnuté na špejli s kvalitní slaninou a cibulí, pečené v troubě na sádle a oleji.

Šťavnatá krkovička na černém pivu

Okořeněné plátky krkovice pokladené čerstvou zeleninovou směsí, slaninou a bylinkami, upečené v troubě doměkka přelité černým pivem.

Šťavnatá krkovička z trouby

Plátky krkovičky osolené, okořeněné, vyskládané do zapékací misky na kolečka cibule nebo pórku, pokladené žampiony a přelité omáčkou z worcesterské omáčky, majonézy a kečupu, upečené v troubě doměkka.

Šťavnatá krkovička zapečená v marinádě

Plátky krkovice potřené česnekem, osolené, pokladené na plech, přelité pikantní marinádou, obložené cibulí, marinované, pak upečené ve středně vyhřáté troubě doměkka.

Šťavnaté pečené koleno na medu s papričkami

Občas máme všichni chuť na něco nezdravého. Ale říká se, že když už, tak pořádně! Upečte si vepřová kolínka podle tohoto receptu, po kterých se budou moct utlouct všichni vaši rodinní příslušníci. Celá rodina bude ještě dlouho vzpomínat, jak jste si pošmákli.

Šťavnaté vepřové špízy

Grilované špízy připravené z kostek bůčku, paprik a cibule.

Šunka dušená s rajčaty

Šunka nakrájená na kostičky, podušená na cibulce spolu s plátky rajčat a nakonec i vejci.

Šunka v chlebové krustě

V páře uvařená šunka, potřená medem a obalená chlebovou směsí, upečená dozlatova, podávaná s ochuceným červeným zelím.

Švýcarské vepřové řízky

Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.

Totalitní “Kaťák”

My starší a pokročilí jsme si “Katův šleh” dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)

Trhané vepřové maso pečené v moštu

Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy