vepřové maso
Šlehačková krkovice
Ve šlehačce smíchané s pivem marinované vepřové plátky z krkovice, grilované na roštu.
Špilberské obložené medailonky
Plátky vepřového masa potřené česnekem, orestované na oleji a obložené zeleninou.
Špíz s klobásou, cibulí, paprikou a sušenými rajčaty
Pikantní klobása na špízu se sušenými rajčaty, klínky čerstvé cibule a zelené papriky. Ochucené bylinkami a grilované.
Špíz z bůčku, krkovičky a cibule upečený na rožni
Na otevřeném ohni upečený marinovaný bůček spolu s krkovicí, napíchaný na velké grilovací jehle, proložený cibulí, během opékaní potíraný lákem.
Špízy z uzeného masa, brambor, cibule a papriky, servírované s dipem
Na pánvi opečené špízy z brambor, papriky, uzeného masa a cibule, v troubě dopečené.
Špízy z vepřové panenky
Na jehlách na grilování napíchané kostky marinované vepřové panenky proložené kostkami slaniny, plátky cibule a papriky, grilované na roštu grilu, nebo opečené na oleji na pánvi.
Špízy z vepřových palců
Přes noc naložené plátky z vepřových palců (palec je část vepřové panenky oddělená od kýty), upečené v troubě ve formě špízů, proložené barevnými paprikami, slaninou, čabajkou a cuketou.
Špízy z vepřových palců II.
Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, ugrilované na roštu grilu okořeněné oblíbeným kořením.
Špízy z vepřových palců III.
Kousky vepřové panenky v pikantní marinádě. Nabodnuté na špejli s kvalitní slaninou a cibulí, pečené v troubě na sádle a oleji.
Šťavnatá krkovička na černém pivu
Okořeněné plátky krkovice pokladené čerstvou zeleninovou směsí, slaninou a bylinkami, upečené v troubě doměkka přelité černým pivem.
Šťavnatá krkovička z trouby
Plátky krkovičky osolené, okořeněné, vyskládané do zapékací misky na kolečka cibule nebo pórku, pokladené žampiony a přelité omáčkou z worcesterské omáčky, majonézy a kečupu, upečené v troubě doměkka.
Šťavnatá krkovička zapečená v marinádě
Plátky krkovice potřené česnekem, osolené, pokladené na plech, přelité pikantní marinádou, obložené cibulí, marinované, pak upečené ve středně vyhřáté troubě doměkka.
Šťavnaté pečené koleno na medu s papričkami
Občas máme všichni chuť na něco nezdravého. Ale říká se, že když už, tak pořádně! Upečte si vepřová kolínka podle tohoto receptu, po kterých se budou moct utlouct všichni vaši rodinní příslušníci. Celá rodina bude ještě dlouho vzpomínat, jak jste si pošmákli.
Šťavnaté vepřové špízy
Grilované špízy připravené z kostek bůčku, paprik a cibule.
Šunka dušená s rajčaty
Šunka nakrájená na kostičky, podušená na cibulce spolu s plátky rajčat a nakonec i vejci.
Šunka v chlebové krustě
V páře uvařená šunka, potřená medem a obalená chlebovou směsí, upečená dozlatova, podávaná s ochuceným červeným zelím.
Švýcarské vepřové řízky
Plátky vepřového masa pokladené plátky tvrdého sýra a drůbeží šunky, přeložené na půl, zajištěné jehlami na závitky, obalené a usmažené dozlatova.
Totalitní “Kaťák”
My starší a pokročilí jsme si “Katův šleh” dávali v restauracích po celém tehdejším Československu. K tomu hranolky a tatarská omáčka, to byla dobrota! :)
Trhané vepřové maso pečené v moštu
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.
Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse
Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!
reklama