REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šalvějové medailonky s krémovou polentou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové medailonky potřené šalvějovými lísky, zapečené v troubě, podávané s krémovou polentou.


Ingredience:
4 ksvepřových medailonků
4 lžíceolivového oleje
4 lžícemásla
pár lístků šalvěje
sůl s 12 bylinkami
Na polentu:
800 gdýně
100 gpolenty
200 mlmléka
3 lžíceolivového oleje
parmazán k posypání
voda

Postup:

1. Očištěnou dýni nakrájíme na větší měsíčky, zakapeme olejem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 40 minut)
2. Pak dýni tyčkovým mixérem rozmixujeme dohladka, přilijeme mléko a dobře promícháme
3. Instantní polentu uvaříme podle návodu na obalu – vsypeme ji do 500 ml osolené vroucí vody, za stálého míchání vaříme 3 minuty, pak k ní přimícháme dýni a strouhaný parmazán, pokud je třeba, přidáme trošku teplého mléka a udržujeme teplé
4. Šalvějové lístky přimáčkneme k masu, osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji i másle z každé strany 2 minuty, aby šalvěj byla křupavá a pak 5 minut dopečeme v předehřáté troubě při 180 °C doměkka
5. Medailonky servírujeme s připravenou teplou polentou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy