vepřové maso
Vepřová krkovička s kapustou na víně
Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.
Vepřová krkovička upečená v majonézovém kabátku
Vepřová krkovička upečená v celku, okořeněná, hojně potřená majonézou, posypaná nastrouhaným sýrem.
Vepřová křížová kost pečená na šalotkách obalená v bylinkovo-česnekové krustě
Anglickou slaninou prošpikované vepřové ocásky opečené na oleji, pak obalené v bylinkovo-česnekové krustě, upečené v troubě na šalotkách podlité vodou.
Vepřová kýta á la Hamburk
Díky délce naložení masa trvá tato příprava 4 dny. Ale rozhodně to stojí za to si počkat, až si maso odpočine v nálevu ze zeleniny a vína, pak podušené, se přímo rozpadá v ústech.
Vepřová kýta na černém pivu
Nudličky masa orestované s cibulí i slaninou, zapečené s tvarůžky a pivem doměkka.
Vepřová kýta na divoko
Plátky vepřové kýty potřené hořčicí a nejprve zprudka restované na slanině a cibuli. Poté dušené s divokým kořením do měkka.
Vepřová kýta na kari
Vepřová kýta nakrájená na kostičky, orestovaná na oleji, poté podušená s cibulí a pórkem doměkka, ochucená kari, červeným vínem, cukrem a dalšími ingrediencemi.
Vepřová kýta na paprice
V celku upečená vepřová kýta na cibulovém základě.
Vepřová kýta na paprice II.
Recept na kýtu podušenou v tlakovém hrnci, servírovanou rozkrájenou na plátky, ty přelité hustější smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice.
Vepřová kýta na rajčatech
Vepřová kýta pokrájená na drobné kostičky, podušená s rajčaty a rajským protlakem, servírovaná nejlépe s těstovinami.
Vepřová kýta na rajčatech s ananasem
Vepřová kýta nakrájená na nudličky, poprášená škrobovou moučkou a zprudka opečená na oleji, ochucená sójovou omáčkou a mletým zázvorem, nakonec promíchaná s kostkami ananasu a podušenými spařenými rajčaty.
Vepřová kýta na způsob rozlítaných ptáčků
Podobně, jak se připravují plátky hovězího klasicky, jako ptáčky, nebo pro líné hospodyně rozlítaně, tedy tzv. rozlítané ptáčky, lze podusit stejně i plátky vepřové kýty. Jde o stejně chutný pokrm i když z vepřového masa a ještě ušetříte!
Vepřová kýta po myslivecku
Vepřová kýta dušená doměkka se zeleninou, kořením a vínem, s omáčkou ze zeleniny i smetany
Vepřová kýta po portugalsku
Vepřová kýta nakrájená na nudličky, orestovaná na oleji, podlitá vodou a podušená do měkka, nakonec do pokrmu přidaná nasekaná cibulka a kečup.
Vepřová kýta prokládaná zelím
Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.
Vepřová kýta s kaštany
Vepřová kýta nakrájená na kostičky, podušená s cibulí a pečenými oloupanými jedlými kaštany, ochucená bílým vínem, cukrem a solí.
Vepřová kýta s kysanou smetanou
Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.
Vepřová kýta s mandarinkami
Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.
Vepřová kýta s okurkami
Okurkami prošpikovaná vepřová kýta podušená pod pokličkou doměkka.
Vepřová kýta se smetanou a hořčicí
Dušená vepřová kýta servírovaná podlitá omáčkou ze zakysané smetany, hořčice a bílého vína.
reklama