REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová krkovička s kapustou na víně

Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.

Vepřová krkovička upečená v majonézovém kabátku

Vepřová krkovička upečená v celku, okořeněná, hojně potřená majonézou, posypaná nastrouhaným sýrem.

Vepřová křížová kost pečená na šalotkách obalená v bylinkovo-česnekové krustě

Anglickou slaninou prošpikované vepřové ocásky opečené na oleji, pak obalené v bylinkovo-česnekové krustě, upečené v troubě na šalotkách podlité vodou.

Vepřová kýta á la Hamburk

Díky délce naložení masa trvá tato příprava 4 dny. Ale rozhodně to stojí za to si počkat, až si maso odpočine v nálevu ze zeleniny a vína, pak podušené, se přímo rozpadá v ústech.

Vepřová kýta na černém pivu

Nudličky masa orestované s cibulí i slaninou, zapečené s tvarůžky a pivem doměkka.

Vepřová kýta na divoko

Plátky vepřové kýty potřené hořčicí a nejprve zprudka restované na slanině a cibuli. Poté dušené s divokým kořením do měkka.

Vepřová kýta na kari

Vepřová kýta nakrájená na kostičky, orestovaná na oleji, poté podušená s cibulí a pórkem doměkka, ochucená kari, červeným vínem, cukrem a dalšími ingrediencemi.

Vepřová kýta na paprice

V celku upečená vepřová kýta na cibulovém základě.

Vepřová kýta na paprice II.

Recept na kýtu podušenou v tlakovém hrnci, servírovanou rozkrájenou na plátky, ty přelité hustější smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice.

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta pokrájená na drobné kostičky, podušená s rajčaty a rajským protlakem, servírovaná nejlépe s těstovinami.

Vepřová kýta na rajčatech s ananasem

Vepřová kýta nakrájená na nudličky, poprášená škrobovou moučkou a zprudka opečená na oleji, ochucená sójovou omáčkou a mletým zázvorem, nakonec promíchaná s kostkami ananasu a podušenými spařenými rajčaty.

Vepřová kýta na způsob rozlítaných ptáčků

Podobně, jak se připravují plátky hovězího klasicky, jako ptáčky, nebo pro líné hospodyně rozlítaně, tedy tzv. rozlítané ptáčky, lze podusit stejně i plátky vepřové kýty. Jde o stejně chutný pokrm i když z vepřového masa a ještě ušetříte!

Vepřová kýta po myslivecku

Vepřová kýta dušená doměkka se zeleninou, kořením a vínem, s omáčkou ze zeleniny i smetany

Vepřová kýta po portugalsku

Vepřová kýta nakrájená na nudličky, orestovaná na oleji, podlitá vodou a podušená do měkka, nakonec do pokrmu přidaná nasekaná cibulka a kečup.

Vepřová kýta prokládaná zelím

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.

Vepřová kýta s kaštany

Vepřová kýta nakrájená na kostičky, podušená s cibulí a pečenými oloupanými jedlými kaštany, ochucená bílým vínem, cukrem a solí.

Vepřová kýta s kysanou smetanou

Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.

Vepřová kýta s mandarinkami

Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.

Vepřová kýta s okurkami

Okurkami prošpikovaná vepřová kýta podušená pod pokličkou doměkka.

Vepřová kýta se smetanou a hořčicí

Dušená vepřová kýta servírovaná podlitá omáčkou ze zakysané smetany, hořčice a bílého vína.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy