REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová krkovička na česneku

Silnější plátky vepřové krkovičky opečené na oleji, posypané kmínem a česnekem, podušené podlité v troubě doměkka.

Vepřová krkovička s kapustou na víně

Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.

Vepřová krkovička upečená v majonézovém kabátku

Vepřová krkovička upečená v celku, okořeněná, hojně potřená majonézou, posypaná nastrouhaným sýrem.

Vepřová křížová kost pečená na šalotkách obalená v bylinkovo-česnekové krustě

Anglickou slaninou prošpikované vepřové ocásky opečené na oleji, pak obalené v bylinkovo-česnekové krustě, upečené v troubě na šalotkách podlité vodou.

Vepřová kýta á la Hamburk

Díky délce naložení masa trvá tato příprava 4 dny. Ale rozhodně to stojí za to si počkat, až si maso odpočine v nálevu ze zeleniny a vína, pak podušené, se přímo rozpadá v ústech.

Vepřová kýta na černém pivu

Nudličky masa orestované s cibulí i slaninou, zapečené s tvarůžky a pivem doměkka.

Vepřová kýta na divoko

Plátky vepřové kýty potřené hořčicí a nejprve zprudka restované na slanině a cibuli. Poté dušené s divokým kořením do měkka.

Vepřová kýta na kari

Vepřová kýta nakrájená na kostičky, orestovaná na oleji, poté podušená s cibulí a pórkem doměkka, ochucená kari, červeným vínem, cukrem a dalšími ingrediencemi.

Vepřová kýta na paprice

V celku upečená vepřová kýta na cibulovém základě.

Vepřová kýta na paprice II.

Recept na kýtu podušenou v tlakovém hrnci, servírovanou rozkrájenou na plátky, ty přelité hustější smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice.

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta pokrájená na drobné kostičky, podušená s rajčaty a rajským protlakem, servírovaná nejlépe s těstovinami.

Vepřová kýta na rajčatech s ananasem

Vepřová kýta nakrájená na nudličky, poprášená škrobovou moučkou a zprudka opečená na oleji, ochucená sójovou omáčkou a mletým zázvorem, nakonec promíchaná s kostkami ananasu a podušenými spařenými rajčaty.

Vepřová kýta na způsob rozlítaných ptáčků

Podobně, jak se připravují plátky hovězího klasicky, jako ptáčky, nebo pro líné hospodyně rozlítaně, tedy tzv. rozlítané ptáčky, lze podusit stejně i plátky vepřové kýty. Jde o stejně chutný pokrm i když z vepřového masa a ještě ušetříte!

Vepřová kýta po myslivecku

Vepřová kýta dušená doměkka se zeleninou, kořením a vínem, s omáčkou ze zeleniny i smetany

Vepřová kýta po portugalsku

Vepřová kýta nakrájená na nudličky, orestovaná na oleji, podlitá vodou a podušená do měkka, nakonec do pokrmu přidaná nasekaná cibulka a kečup.

Vepřová kýta prokládaná zelím

Vepřové maso pečené s klobásou, slaninou, zelím a kysanou smetanou.

Vepřová kýta s kaštany

Vepřová kýta nakrájená na kostičky, podušená s cibulí a pečenými oloupanými jedlými kaštany, ochucená bílým vínem, cukrem a solí.

Vepřová kýta s kysanou smetanou

Plátky masa odleželé v zakysané smetaně, obložené máslem a pokapané smetanou, na grilu grilované.

Vepřová kýta s mandarinkami

Mírně pikantní kousky vepřové kýty (panenky), orestované spolu s bambusovými výhonky a pórkem, servírované s prohřátými mandarinkami.

Vepřová kýta s okurkami

Okurkami prošpikovaná vepřová kýta podušená pod pokličkou doměkka.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.