Zprudka na pánvi opečené plátky krkovice, servírované s okořeněnou, bílým vínem podlitou a pak podušenou zeleninou a houbami.
Ingredience:
600 g (4 plátky) | vepřové krkovice |
200 g | hřibovitých hub (čerstvé, mražené) |
50 g | slaniny |
1 dl | sladké smetany |
1 dl | bílého vína |
1 ks | červená paprika |
1 ks | červená cibule |
1/2 ks | pórku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krkovici mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem 2. Na rozpáleném oleji opečeme plátky krkovice dozlatova, z obou stran, opečené plátky dáme stranou na teplé místo
3. Část tuku z pánve odlijeme a na zbytek vložíme kostičky slaniny, plátky cibule, pórku, hub a proužky papriky, vše osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme doměkka
4. Když je směs měkká, část šťávy necháme vysmahnout a zalijeme sladkou smetanou, chvíli prohřejeme
5. Na talíře rozložíme plátky krkovice, přelijeme směsí a podáváme například s rýží.