REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovička na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky vepřové krkovičky opečené na oleji, posypané kmínem a česnekem, podušené podlité v troubě doměkka.


Ingredience:
800 gvepřové krkovičky
4-6 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
mletá sladká papriky
mletá pálivá paprka
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou krkovici opláchneme, nakrájíme na silnější plátky a mírně naklepeme, na několika místech nakrojíme, aby se nám při pečení maso nekroutilo
2. Z jedné strany připravené plátky poprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou
3. Na oleji zpěníme nadrobno usekanou cibuli a plátky krkovice na ní po obou stranách zprudka opečeme
4. Maso osolíme, posypeme kmínem a nadrobno nasekaným česnekem, krátce vše orestujeme, pak podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dodusíme přikryté v horké troubě vyhřáté na 180-190 °C.

Doporučení:

Takto upravenou krkovičku podáváme například s rýží nebo s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy