V celku upečená vepřová krkovice nakrájená na plátky, podušená s kedlubnami.
Ingredience:
600 g | vepřové krkovice |
600 g | kedluben |
40 g | másla |
20 g | sádla |
3 ks | kostky cukru |
1 lžička | hladké mouky |
muškátový květ | |
sůl | |
voda na podlití |
Postup:
1. Omyté, okapané vepřové maso osolíme, pak ho ze všech stran upečeme na rozehřátém sádle
2. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na porce a pak vložíme zpět do šťávy
3. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a podusíme doměkka
4. Nakonec přidáme lžičku hladké mouky, máslo, muškátový květ, cukr a ještě krátce podusíme
5. Na jednotlivé porce masa navršíme podušené kedlubny, servírujeme obložené vařenými brambory.