REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovice s kedlubnami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená vepřová krkovice nakrájená na plátky, podušená s kedlubnami.


Ingredience:
600 gvepřové krkovice
600 gkedluben
40 gmásla
20 gsádla
3 kskostky cukru
1 lžičkahladké mouky
muškátový květ
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Omyté, okapané vepřové maso osolíme, pak ho ze všech stran upečeme na rozehřátém sádle
2. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na porce a pak vložíme zpět do šťávy
3. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme a podusíme doměkka
4. Nakonec přidáme lžičku hladké mouky, máslo, muškátový květ, cukr a ještě krátce podusíme
5. Na jednotlivé porce masa navršíme podušené kedlubny, servírujeme obložené vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy