REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovice na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé plátky okořeněné vepřové krkovice zprudka opečené na pánvi na sádle, podušené v tlakovém hrnci doměkka podlité vodou nebo vývarem, servírované spolu s omáčkou ochucenou hořčicí a zahuštěnou zátřepkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice bez kosti o výšce 1,5 cm
1 ksstroužek česneku
300 gmražených hub
2 lžícemásla
1 lžícesádla
1 lžíceoleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkaplnotučné hořčice
1 lžičkamletého kmínu
pepř
sůl
Na zátřepku:
100 mlvody
1 lžícehladké mouky
Ostatní:
voda nebo vývar na podlití masa

Postup:

1. Maso neklepeme, jen nařízneme na okrajích, pokapeme olejem, posypeme kořením a osolíme, necháme 2 hodiny v uzavřené nádobě v lednici
2. Houby necháme v sítku rozmrazit
3. V pánvi rozpálíme sádlo a maso zprudka z obou stran restujeme celkem 10 minut
4. Do tlakového hrnce dáme houby, orestované maso, podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a dusíme doměkka cca 20 minut
5. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme hořčici, zátřepku a necháme chvilku provařit, podle chuti eventuálně dosolíme
6. Vrátíme maso a krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy