REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kotleta na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky vepřových kotlet zpudka opečené na sádle v hrnci, pak podušené doměkka zalité vývarem, spolu s dalšími surovinami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
2 kscibule
2 hrstisušených hub
hladká mouka
sádlo
vývar
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka z obou stran opečeme na sádle
  2. Houby si namočíme
  3. Vyjmeme maso a do výpeku přidáme ještě trochu sádla, cibuli nakrájenou na drobno, nasekaný česnek, kmín a necháme ji zezlátnout
  4. Do základu vrátíme maso, houby i s výluhem, podlijeme dle potřeby vývarem a dusíme asi třicet minut do měkka
  5. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a deset minut provaříme.
Doporučení:

Podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy