Opečené plátky vepřových kotlet, podušené na cibulovém základě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
7 ks | cibulí |
3 ks | petržele |
80 g | sádla |
50 g | másla |
100 ml | bílého vína |
1-2 lžíce | hladké mouky |
mletý pepř | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Maso z vepřových kotlet odřízneme od kosti, kotlety po obvodu nařízneme, lehce naklepeme a na části rozehřátého sádla je po obou stranách opečeme, uchováme v teple
2. Na zbylém sádle dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
3. K cibuli vmícháme hladkou mouku, opět osmahneme, podlijeme horkou vodou, přidáme sůl, mletý pepř, přilijeme víno, dáme zpět kotlety
4. Pozvolna dusíme doměkka
5. Ve slané vodě uvaříme petržel, nakrájíme na kolečka, která osmahneme na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.
Jako přílohu servírujeme špagety, které před podáním pokrájíme.