REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kotleta na cibuli zapečená s pršutem a goudou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené plátky kotlety orestované, pak pečené nejprve zaklopené, ke konci zapečené v odklopeném pekáčku pokladené plátky pršutu a goudy.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové kotlety s kostí tak 1 cm vysoké
4 ksplátky sýru Gouda
4 ksplátky pršutu
2 ksmenší cibule
200 mlvývaru (nebo voda + gelový bujon)
2 lžícesádla
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
hrubě drcený černý pepř
sůl

Postup:
  1. Kotlety zlehka naklepeme, na okrajích, na několika místech, mírně nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme z obou stran moukou
  2. Přímo v pekáčku rozpálíme sádlo a maso zprudka restujeme z každé strany 3 minuty
  3. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme dozlatova na tenká kolečka nakrájenou cibuli, maso vložíme zpět do pekáče, podlijeme vývarem a dusíme doměkka zaklopené v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20 minut, dle potřeby podlijeme ještě trochou vývaru nebo vody
  4. V této fázi plátky vepřového poklademe plátky pršutu a plátky goudy, zapečeme odkryté, bude stačit 10-15 minut
  5. Poté maso opět vyjmeme, uchováme v teple, šťávu přecedíme, necháme zredukovat a na závěr ji zjemníme máslem.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme například rýži, vařené brambory, bramborovou kaši apod.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy