Na grilu opečené plátky vepřové kotlety, servírované spolu s omáčkou z jíšky, vývaru, barevného pepře a hořčice.
Ingredience:
4 ks | plátky vepřové kotlety |
3 lžíce | másla |
3 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | hladké mouky |
250 ml | masového vývaru |
1 dcl | smetany |
čerstvě podrcený pepř | |
hrubozrnná sůl | |
barervný pepř |
Postup:
1. Maso osolíme a opepříme, vývar přivedeme k varu
2. Tak 2 lžíce másla rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a mícháme, vznikne nám jíška, tu zalijeme vroucím vývarem a mícháme, aby se rozpustily hrudky
3. Přidáme hořčici, osolíme a opepříme kuličkami barevného pepře a ještě chvíli necháme probublávat, nakonec omáčku zjemníme smetanu (pokojové teploty)
4. Kotlety vložíme na rošt grilu poklademe kousky másla a grilujeme zprudka cca 4 minuty z každé strany
5. Opečené maso servírujeme spolu s omáčkou a různě upravenými bramborami, s knedlíkem, nebo jen čerstvým chlebem.
Místo na grilu můžeme kotlety opéci na tuku na pánvi.