REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřenky s cibulí a hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tenké placičky z mletého vepřového masa, žemle a koření, potřené olejem, na grilu grilované, při servírování potřené hořčicí, posypané cibulí.


Ingredience:
60 gvepřového masa
1 ksžemle + voda
1 lžičkamleté červené papriky
mletý pepř
olej
sůl
Ostatní:
hořčice
cibule

Postup:

1. Očištěné vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kostky
2. Na plátky nakrájenou žemli namočíme ve vodě, vymačkáme, umeleme s nakrájeným masem, přidáme sůl, mletý pepř, mletou papriku a vše dobře promícháme
3. Z masové směsi uděláme kuličky a vytvarujeme z nich na pomoučeném prkénku tenké placičky, srovnáme je na grilovací rošt a po každé straně grilujeme 4 minuty, během grilování potíráme olejem
4. Hotové vepřenky poklademe na plátky chleba, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou na drobno nakrájenou cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy