REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřový bůček na jehle

Grilované jehly připravené z libovějšího vepřového bůčku, vuřtů a cibule.

Vepřový bůček na mateřídoušce

Vepřový bok nakrájený na kostky, orestovaný na cibulce spolu s česnekem, pak lehce posypaný mletou sladkou paprikou a sušenou mateřídouškou, podlitý trochou vody a podušený doměkka.

Vepřový bůček na rozmarýnu

Bůček pečený v celku, potřený rozmarýnovou pastou.

Vepřový bůček po selsku

Na plátky nakrájený vepřový bůček, upečený v troubě na cibuli, ke konci pečení potřený česnekem.

Vepřový bůček s kadeřávkem

Vepřový bůček nakrájený na kostky, dušený společně s kadeřávkem nakrájeným na nudličky, ochucený česnekem, kmínem a solí.

Vepřový bůček s kysaným zelím a hruškami

Restovaný, na kostky nakrájený, bůček, podušený s kysaným zelím a hruškami.

Vepřový bůček s nádivkou

Bůček naplněný šunkovou nádivkou, upečený v troubě dozlatova.

Vepřový bůček se Spak hořčično-křenovým dressingem

Metodou nepřímého grilování grilovaný vepřový bůček, servírovaný s domácím Spak hořčično-křenovým dressingem, recept podle šéfkuchaře Honzi Řepy, který tento recept připravil pro fa Spak.

Vepřový bůček v kysaném zelí

Vepřový bůček nakrájený na plátky a pečený v troubě, ke konci pečení přidané podušené kysané zelí na cibulce, ochucené rajčatovým protlakem, kmínem a mletou paprikou, vše pak v pekáčku zalité smetanou a dochucené rozetřeným česnekem.

Vepřový burger

Nechte se inspirovat vítězem soutěže MasterChef Romanem Kotlářem, který se rozhodl předat něco ze svého umu. Zde je jeho recept na skvělý burger z vepřového masa.

Vepřový debrecínský guláš

Kousky udušeného masa ve světlejší, hnědočervené omáčce s párky nakrájenými na kolečka.

Vepřový guláš

Kousky podušeného masa ve světlejší, hnědočervené omáčce.

Vepřový guláš II.

Guláš z vepřové plece podušené na cibulovém základě.

Vepřový guláš s hříbky

Vylepšená klasika o čerstvé hříbky chutná prostě skvěle. Tak hurá do lesa na hřiby, snad nějaké najdete, nebo použijte ty, co máte v mrazáku.

Vepřový guláš s klobáskou a paprikou

Na cibulovém základě opečené vepřové maso, podušené spolu s rajčatovým protlakem, paprikami a na kolečka nakrájenou klobáskou.

Vepřový guláš s klobáskou a sýrem

Zajímavá varianta klasického guláše z vepřového masa.

Vepřový guláš s kysaným zelím

Nakrájený vepřový bok na kostky, podušený na cibulce společně se zakysaným zelím, guláš nakonec zahuštěný jíškou a zjemněný zakysanou smetanou.

Vepřový guláš s naloženými hříbky

Klasický vepřový guláš oživený červenou a zeleninovou paprikou, dále doplněný o nakládané, zavařené hříbky.

Vepřový guláš s ryzci

Ryzce jsou vynikající houby s kořeněnou chutí, zkuste je například přidat opečené na sádle do guláše, vznikne pokrm pro opravdové gurmány.

Vepřový guláš se zeleninou a žampiony

Na nudličky nakrájené vepřové maso podušené na cibulce spolu s paprikami, chilli papričkou a žampiony doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy