Na cibuli orestované nudličky vepřového masa, podušené doměkka spolu s houbami, podlité vodou a dochucené kořením a kostkou bujónu, nakonec ještě povařené doplněné o skleničku leča a smetanu.
Ingredience:
500-600 g | vepřového plecka |
150 g | hub |
1 malá sklenička | leča |
1 kelímek | smetany |
1 ks | větší cibule |
1 ks | kostka bujónu |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý černý pepř | |
drcený kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme nudličky masa, okořeníme pepřem, osolíme, orestujeme
- Podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a očištěné, na plátky pokrájené houby, dochutíme drceným kmínem, chvíli vše podusíme
- V této fázi do hrnce přidáme skleničku leča, zaklopíme a dále dusíme
- Když je maso měkké, směsku zalijeme smetanou, ve které jsem rozmíchali mouku, ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem, prováříme dalších 20 až 30 minut.
Podáváme například s houskovým knedlíkem nebo s vařenou rýží.