REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky okořeněné, potřené hořčicí, pokladené plátky šunky, zamotané, zajištěné provázkem nebo jehlami, zprudka opečené, pak podušené v omáčce z výpeku, rajčat a dalších ingrediencí doměkka.


Ingredience:
Na závitky:
3 ksplátky z vepřové kýty (nebo jiného vepřového, vámi oblíbeného)
100 gschwarzwaldské šunky (můžete použít klidně normální, dušenou)
3 ksstroužky česneku
3 lžičkyna jemno nastrouhaného křenu
3 lžičkyplnotučné hořčice
čerstvě drcený pepř
mořská sůl
Na omáčku:
150 mlzeleninového vývaru
3 lžíceoleje nebo sádla
1 lžíceHarissy
3 lžičkyuzené papriky (nebo sladké, ale kvalitní, např. maďarské)
1 lžičkakrupicového nebo třinového cukru
50 guzené slaniny
8 kscherry rajčátek nebo 3 "normální"
3 kscibule
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky šunky, zavineme a zajistíme jehlou nebo ovážeme potravinovým provázkem
2. Česneky utřeme se solí a závitky pak touto česnekovou pastou potřeme
3. V pánvi rozpálíme tuk a závitky zprudka opečeme ze všech stran, vytáhneme a odložíme stranou
4. Ve výpeku po mase osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a osmažíme do voňavokřupava
5. Přidáme napůl překrájená cherry rajčátka, pokud dáme “normální”, tak je předem spaříme a následné oloupeme, pak překrájíme na menší kousky
6. Dále přidáme cukr, sůl a necháme lehce zkaramelizovat
7. V tomto momentě omáčku dochutíme Harissou, paprikou, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem
8. Vložíme závitky a dusíme pod pokličkou doměkka, tedy přibližně 2 hodiny
9. Po změknutí masa sosík zredukujem varem a ze závitků odstraníme provaz či jehly.

Doporučení:

Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy