REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky okořeněné, potřené hořčicí, pokladené plátky šunky, zamotané, zajištěné provázkem nebo jehlami, zprudka opečené, pak podušené v omáčce z výpeku, rajčat a dalších ingrediencí doměkka.


Ingredience:
Na závitky:
3 ksplátky z vepřové kýty (nebo jiného vepřového, vámi oblíbeného)
100 gschwarzwaldské šunky (můžete použít klidně normální, dušenou)
3 ksstroužky česneku
3 lžičkyna jemno nastrouhaného křenu
3 lžičkyplnotučné hořčice
čerstvě drcený pepř
mořská sůl
Na omáčku:
150 mlzeleninového vývaru
3 lžíceoleje nebo sádla
1 lžíceHarissy
3 lžičkyuzené papriky (nebo sladké, ale kvalitní, např. maďarské)
1 lžičkakrupicového nebo třinového cukru
50 guzené slaniny
8 kscherry rajčátek nebo 3 "normální"
3 kscibule
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky šunky, zavineme a zajistíme jehlou nebo ovážeme potravinovým provázkem
2. Česneky utřeme se solí a závitky pak touto česnekovou pastou potřeme
3. V pánvi rozpálíme tuk a závitky zprudka opečeme ze všech stran, vytáhneme a odložíme stranou
4. Ve výpeku po mase osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a osmažíme do voňavokřupava
5. Přidáme napůl překrájená cherry rajčátka, pokud dáme “normální”, tak je předem spaříme a následné oloupeme, pak překrájíme na menší kousky
6. Dále přidáme cukr, sůl a necháme lehce zkaramelizovat
7. V tomto momentě omáčku dochutíme Harissou, paprikou, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem
8. Vložíme závitky a dusíme pod pokličkou doměkka, tedy přibližně 2 hodiny
9. Po změknutí masa sosík zredukujem varem a ze závitků odstraníme provaz či jehly.

Doporučení:

Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy