REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky na cibulovorajčatové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky okořeněné, potřené hořčicí, pokladené plátky šunky, zamotané, zajištěné provázkem nebo jehlami, zprudka opečené, pak podušené v omáčce z výpeku, rajčat a dalších ingrediencí doměkka.


Ingredience:
Na závitky:
3 ksplátky z vepřové kýty (nebo jiného vepřového, vámi oblíbeného)
100 gschwarzwaldské šunky (můžete použít klidně normální, dušenou)
3 ksstroužky česneku
3 lžičkyna jemno nastrouhaného křenu
3 lžičkyplnotučné hořčice
čerstvě drcený pepř
mořská sůl
Na omáčku:
150 mlzeleninového vývaru
3 lžíceoleje nebo sádla
1 lžíceHarissy
3 lžičkyuzené papriky (nebo sladké, ale kvalitní, např. maďarské)
1 lžičkakrupicového nebo třinového cukru
50 guzené slaniny
8 kscherry rajčátek nebo 3 "normální"
3 kscibule
sůl

Postup:

1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky šunky, zavineme a zajistíme jehlou nebo ovážeme potravinovým provázkem
2. Česneky utřeme se solí a závitky pak touto česnekovou pastou potřeme
3. V pánvi rozpálíme tuk a závitky zprudka opečeme ze všech stran, vytáhneme a odložíme stranou
4. Ve výpeku po mase osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na kostičky nakrájenou slaninku a osmažíme do voňavokřupava
5. Přidáme napůl překrájená cherry rajčátka, pokud dáme “normální”, tak je předem spaříme a následné oloupeme, pak překrájíme na menší kousky
6. Dále přidáme cukr, sůl a necháme lehce zkaramelizovat
7. V tomto momentě omáčku dochutíme Harissou, paprikou, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem
8. Vložíme závitky a dusíme pod pokličkou doměkka, tedy přibližně 2 hodiny
9. Po změknutí masa sosík zredukujem varem a ze závitků odstraníme provaz či jehly.

Doporučení:

Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy