REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové v kedlubnové peřině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostičky vepřového masa dušené s kedlubnami a zjemněné smetanou.


Ingredience:
Pro 4 osoby:
400 gvepřové plece
500 gkedluben
2 lžíceoleje
2 lžičkyhladké mouky
1 lžičkacukru
1 dlsmetany
kedlubnové lístky
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou plec pokrájíme na stejně velké kostičky, lehce je po všech stranách opečeme na oleji, podlijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a dusíme
2. Když je maso měkké, přidáme kedlubny nakrájené na kostičky nebo plátky a znovu dusíme
3. Po chvilce kedlubny zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně, nepatrně osladíme a za občasného míchání dusíme, až maso i kedlubny změknou
4. Přidáme drobně nasekané lístky z kedluben a podáváme.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy