REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné kapustovými listy, nožičky klobás a proužky paprik, stočené, upečené v remosce na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
12 ksvelkých zelených kapustových listů
4 ksvepřových řízků
4 ksnožek ostravských klobás
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
50 ganglické slaniny
4 lžíceoleje
2 lžičkyhladké mouky
150 mlzeleninového vývaru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. V horké vodě spaříme zelené kapustové listy a necháme okapat, očištěnou červenou papriku nakrájíme na proužky
2. Očištěné vepřové řízky tence naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme oloupaným utřeným stroužkem česneku
3. Na každý řízek položíme list kapusty, půlku nožičky ostravské klobásy, několik proužků papriky, maso stočíme a zajistíme nití nebo jehlou
4. Do mísy remosky nalijeme olej, dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zakryjeme poklicí a pečeme 8 minut, pak vložíme závitky, obalíme v oleji, zakryjeme a pečeme dalších 15 minut
5. Potom podlijeme zeleninovým vývarem a pečeme ještě 30 minut, pak závitky vyjmeme, zbavíme nití nebo odstraníme jehly
6. Do remosky přidáme zbylou na proužky nakrájenou kapustu i červenou papriku, nožičky nakrájené klobásy, oloupaný utřený stroužek česneku, poprášíme vše hladkou moukou, promícháme, vložíme zpět maso, zakryjeme víkem a pečeme ještě 15 minut.

Doporučení:

Podáváme s různě připravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy