REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné kapustovými listy, nožičky klobás a proužky paprik, stočené, upečené v remosce na cibulovém základě doměkka.


Ingredience:
12 ksvelkých zelených kapustových listů
4 ksvepřových řízků
4 ksnožek ostravských klobás
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
50 ganglické slaniny
4 lžíceoleje
2 lžičkyhladké mouky
150 mlzeleninového vývaru
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. V horké vodě spaříme zelené kapustové listy a necháme okapat, očištěnou červenou papriku nakrájíme na proužky
2. Očištěné vepřové řízky tence naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme oloupaným utřeným stroužkem česneku
3. Na každý řízek položíme list kapusty, půlku nožičky ostravské klobásy, několik proužků papriky, maso stočíme a zajistíme nití nebo jehlou
4. Do mísy remosky nalijeme olej, dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, zakryjeme poklicí a pečeme 8 minut, pak vložíme závitky, obalíme v oleji, zakryjeme a pečeme dalších 15 minut
5. Potom podlijeme zeleninovým vývarem a pečeme ještě 30 minut, pak závitky vyjmeme, zbavíme nití nebo odstraníme jehly
6. Do remosky přidáme zbylou na proužky nakrájenou kapustu i červenou papriku, nožičky nakrájené klobásy, oloupaný utřený stroužek česneku, poprášíme vše hladkou moukou, promícháme, vložíme zpět maso, zakryjeme víkem a pečeme ještě 15 minut.

Doporučení:

Podáváme s různě připravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy