Plátky masa pokladené směsí z cibule, feferonky, hrášku, kapie, vajíčka, sýra, slaniny a petrželky, stočené do závitku, upečené doměkka.
Ingredience:
4 ks | plátků bůčku bez kosti a kůže |
3 ks | vajec |
2 ks | feferonek |
1 ks | cibule |
100 g | nastrouhaného uzeného sýra |
100 g | anglické slaniny |
sterilovaná kapie | |
sterilovaný hrášek | |
petrželka | |
mletý pepř | |
tuk | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet
2. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, očištěné, na drobno nasekané feferonky a vše orestujeme
3. Pak přidáme okapaný hrášek, na kostičky nakrájenou kapii, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme rozklepnutá vejce, po sražení na jemno nastrouhaný sýr a na drobno nasekanou petrželku
4. Zchladlou směs rozdělíme na plátky, které srolujeme, konce spíchneme párátky, pak je zprudka orestujeme v pekáčku na troše rozehřátého tuku, podlijeme trochou vody, dáme do trouby a pečeme při 180 °C doměkka (asi 45 minut).
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.