REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové výpečky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky vepřového bůčku posypané kmínem a prolisovaným česnekem. Pečené do červena se sádlem a nakrájenou cibuli.


Ingredience:
1 kglibového vepřového bůčku (nebo plecko a bůček)
5 ksstroužků česneku
5 kscibulí
2 lžícesádla
drcený kmín
celý kmín
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme kmínem a prolisovaným česnekem
2. Pořádně promneme
3. V kastrolu nebo pekáči rozpustíme sádlo a přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli
4. Sundáme hned z plotýnky, přidáme ochucené maso a vložíme do trouby vyhřáté na 150° C
5. Pod poklicí pomalu pečeme hodinu, poté podlijeme malým množstvím vroucí vody
6. Opět přiklopíme a pečeme dál doměkka další cca dvě hodiny
7. Pak bez poklice necháme masíčko dodělat na barvu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy