REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky masa obložené uzeným lososem a špenátem, stočené do závitků, upečené doměkka.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
200 glistového špenátu
120 guzeného lososa
250 mlzakysané smetany
150 mlsmetany
1 lžícemásla
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé cibule
1 kssnítky tymiánu
mletý černý pepř
olej
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný špenát opláchneme a necháme okapat
2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, na pátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme lehce zredukovat, pak vložíme špenát, vše krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout
3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek lososa a špenát
4. Naplněné plátky masa stočíme, převážeme potravinářským provázkem, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, dáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, tymián a lehce podlijeme vodou
5. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 30 minut), během pečení podle potřeby podléváme vodou a závitky obracíme
6. Hotové maso vyndáme, odstraníme z něj provázek, výpek svaříme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem
7. Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy