REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s uzeným lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové plátky masa obložené uzeným lososem a špenátem, stočené do závitků, upečené doměkka.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
200 glistového špenátu
120 guzeného lososa
250 mlzakysané smetany
150 mlsmetany
1 lžícemásla
2 ksstroužků česneku
1 ksmalé cibule
1 kssnítky tymiánu
mletý černý pepř
olej
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný špenát opláchneme a necháme okapat
2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, na pátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme lehce zredukovat, pak vložíme špenát, vše krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout
3. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek lososa a špenát
4. Naplněné plátky masa stočíme, převážeme potravinářským provázkem, opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, dáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, tymián a lehce podlijeme vodou
5. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 30 minut), během pečení podle potřeby podléváme vodou a závitky obracíme
6. Hotové maso vyndáme, odstraníme z něj provázek, výpek svaříme, vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem
7. Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy