Zatočené plátky z vepřové kýty nebo plece plněné plátky uzeného masa, anglické slaniny, tvrdého sýra a cibule, jednotlivě zabalené do alobalu a upečené.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky z věpřové kýty nebo plece |
4 ks | plátky uzeného masa |
4 ks | plátky anglické slaniny |
4 ks | plátky tvrdého sýra |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl | |
tuk na potření alobalu |
Postup:
1. Plátky masa naklepeme, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí
2. Na každý plátek poklademe plátek uzeného masa, anglické slaniny, tvrdého sýra a posypeme nadrobno nakrájenou cibuli
3. Plátky svineme do závitků a každý zvlášť zabalíme do tukem potřeného alobalu
4. V hrnci pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 20-30 minut.
Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.