Silnější plátky vepřová pečeně s kostí naplněné směsí z orestované cibulky, slaniny, vajec, šunky a žampionů, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
1 kg | vepřové pečeně s kostí |
100 g | žampionů |
100 g | slaniny |
100 g | šunky |
1-2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
máslo | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z pečeně odstraníme částečně kost a pak ji naporcujeme na silnější plátky cca 2 cm tlusté, plátky podélně rozřízneme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na roztavené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, šunku a žampióny, směs zahustíme vejcem, osolíme a opepříme
3. Vychladlou směsí plníme kapsy v mase, otvory uzavřeme párátky
4. Plněné plátky masa dáme do pekáče, osolíme, poprášíme moukou, přidáme sádlo, podlijeme vodou a dáme péct do rouby vyhřáté na 200 °C, během pečení poléváme vzniklou šťávou a podléváme teplou vodou 5. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a zjemníme lžičkou másla.
Takto připravené vepřové kapsy podáváme například s opečenými brambory a restovanou zeleninou.
Poznámka:Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.