REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko plněné žampiony, šunkou a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky vepřová pečeně s kostí naplněné směsí z orestované cibulky, slaniny, vajec, šunky a žampionů, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně s kostí
100 gžampionů
100 gslaniny
100 gšunky
1-2 ksvejce
1 kscibule
hladká mouka
máslo
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Z pečeně odstraníme částečně kost a pak ji naporcujeme na silnější plátky cca 2 cm tlusté, plátky podélně rozřízneme
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na roztavené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, šunku a žampióny, směs zahustíme vejcem, osolíme a opepříme
3. Vychladlou směsí plníme kapsy v mase, otvory uzavřeme párátky
4. Plněné plátky masa dáme do pekáče, osolíme, poprášíme moukou, přidáme sádlo, podlijeme vodou a dáme péct do rouby vyhřáté na 200 °C, během pečení poléváme vzniklou šťávou a podléváme teplou vodou 5. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a zjemníme lžičkou másla.

Doporučení:

Takto připravené vepřové kapsy podáváme například s opečenými brambory a restovanou zeleninou.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy