Orestované plátky vepřového bůčku dopečené v troubě spolu s cibulí a kousky jablek.
Ingredience:
500 g | vepřového bůčku |
250 g | jablek |
4 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
1/2 lžičky | staročeského koření |
sůl | |
hořčice | |
petrželka | |
vývar na podlití |
Postup:
1. Vepřový bůček nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, okořeníme staročeským kořením
2. Potřeme hořčicí a po obou stranách zprudka orestujeme
3. K masu přidáme kolečka nakrájené cibule, čtvrtky oloupaných jablek, zbavených jadřinců a podlijeme vývarem
4. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka
5. Plátky bůčku servírujeme obložené cibulí, jablky a zdobíme petrželkou.
Vhodnou přílohou jsou vařen brambory.