REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček na jablkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky vepřového bůčku dopečené v troubě spolu s cibulí a kousky jablek.


Ingredience:
500 gvepřového bůčku
250 gjablek
4 kscibule
2 lžíceoleje
1/2 lžičkystaročeského koření
sůl
hořčice
petrželka
vývar na podlití

Postup:

1. Vepřový bůček nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, okořeníme staročeským kořením
2. Potřeme hořčicí a po obou stranách zprudka orestujeme
3. K masu přidáme kolečka nakrájené cibule, čtvrtky oloupaných jablek, zbavených jadřinců a podlijeme vývarem
4. Pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka
5. Plátky bůčku servírujeme obložené cibulí, jablky a zdobíme petrželkou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařen brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy