REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový bůček na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bůček pečený v celku, potřený rozmarýnovou pastou.


Ingredience:
500 gvepřového bůčku
1 kscibule
1 lžičadrceného rozmarýnu
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl
voda na podlití

Postup:

1. Z nastrouhané cibule, drceného rozmarýnu, mletého pepře, nastrouhaného muškátového oříšku a soli připravíme pastu
2. Pastou potřeme bůček ze všech stran
3. V pekáči maso pečeme, v dobře vyhřáté troubě, dočervena
4. Upečený bůček nakrájíme na porce a můžeme servírovat.

Doporučení:

Takto připravený bůček například na talířích obložíme vařenými brambory posypanými petrželkou, nebo podávme nakrájený na plátky na čerstvém chlebu potřeném hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy