REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené vepřové žebírko, chvíli podušené spolu s párky, podlité pivem a dochucené kečupem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřová žebírka
4 ksnožičky tenkých párků
1 lžícehladké mouky
80 goleje
1 dlpiva
kečup
pepř
sůl

Postup:

1. Omytá žebírka naklepeme, u kosti mírně nařízneme, osolíme, okořeníme pepřem a poprášíme hladkou moukou
2. Připravené maso zprudka opečeme, z obou stran, na pánvi na rozehřátém oleji do červena, společně s párky (ty můžeme nakrájet na kolečka, nebo nechat v celku)
3. Když je maso opečené, přidáme kečup, podlijeme pivem a chvíli vše povaříme.

Doporučení:

Žebírka podáváme s dušenou rýží, opékaným bramborem, nebo smaženými hranolkami.

Poznámka:

Kdo má rád sladkokyselé pokrmy, přidá do základu dle chuti i cukr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy