Naklepané kotlety opečené na sádle, servírované obložené opečenou šunkou a sázeným vejcem.
Ingredience:
1 kg | vepřové kotlety |
100 g | šunky |
5-6 ks | vajíček |
sádlo | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kotletu opláchneme a sekáčkem nasekáme na jednotlivé porce
2. Kotlety naklepeme paličkou od středu směrem k okrajům, které nařízneme, osolíme a mírně opepříme
3. Na pánvičce rozpustíme sádlo, ve kterém kotlety opečeme po obou stranách, současně opečeme i plátky šunky (dle počtu kotlet)
4. V tvořítku si připravíme sázená vejce, množství dle počtu přpravených kotlet
5. Hotová žebírka přeléváme výpekem a zdobíme plátkem opečené šunky a sázeným vejcem.
Vhodné přílohy: Vařené brambory a zeleninový salát.