REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko se šunkou a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané kotlety opečené na sádle, servírované obložené opečenou šunkou a sázeným vejcem.


Ingredience:
1 kgvepřové kotlety
100 gšunky
5-6 ksvajíček
sádlo
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kotletu opláchneme a sekáčkem nasekáme na jednotlivé porce
2. Kotlety naklepeme paličkou od středu směrem k okrajům, které nařízneme, osolíme a mírně opepříme
3. Na pánvičce rozpustíme sádlo, ve kterém kotlety opečeme po obou stranách, současně opečeme i plátky šunky (dle počtu kotlet)
4. V tvořítku si připravíme sázená vejce, množství dle počtu přpravených kotlet
5. Hotová žebírka přeléváme výpekem a zdobíme plátkem opečené šunky a sázeným vejcem.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy