REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko cikánské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové žebírko přelité výpekem s přísadou rajčatového protlaku, ozdobené opečenou slaninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové pečeně s kostí
80 gvývaru B
40 grajčatového protlaku
40 gslaniny bez kůže
40 gsádla
8 gčesneku
sůl

Postup:

1. Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně odsekneme žebírka (kotlety), mírně je naklepeme, okraj s tukem mírně nařízneme
2. Žebírka potřeme česnekem utřeným se soli a zprudka je opečeme na sádle spolu s plátkem slaniny (plátek slaniny nakrájíme tak, aby po opečeni vznikl hřebínek)
3. Maso se slaninou vyjmeme, do zbylého výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, šťávu prošleháme, krátce povaříme
4. Opečená žebírka přelijeme procezenou šťávou, ozdobíme opečenou slaninou a ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, rýži a čerstvé zeleninové saláty. Pokrm můžeme doplnit i o sterilované okurky a kapie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy