Opečené vepřové žebírko přelité výpekem s přísadou rajčatového protlaku, ozdobené opečenou slaninou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | vepřové pečeně s kostí |
80 g | vývaru B |
40 g | rajčatového protlaku |
40 g | slaniny bez kůže |
40 g | sádla |
8 g | česneku |
sůl |
Postup:
1. Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně odsekneme žebírka (kotlety), mírně je naklepeme, okraj s tukem mírně nařízneme
2. Žebírka potřeme česnekem utřeným se soli a zprudka je opečeme na sádle spolu s plátkem slaniny (plátek slaniny nakrájíme tak, aby po opečeni vznikl hřebínek)
3. Maso se slaninou vyjmeme, do zbylého výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, šťávu prošleháme, krátce povaříme
4. Opečená žebírka přelijeme procezenou šťávou, ozdobíme opečenou slaninou a ihned podáváme.
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, rýži a čerstvé zeleninové saláty. Pokrm můžeme doplnit i o sterilované okurky a kapie.