Vepřové maso nakrájené na kostičky s omáčkou.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
230 g | sterilované mrkve |
230 g | cuket |
180 g | kompotovaného ananasu |
100 g | sterilovaných kukuřičných klásků |
100 g | malých žampiónů |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
3 lžíce | oleje |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | škrobové moučky |
1 lžíce | bílého vinného octa |
1 lžíce | medu |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostičky
2. Na rozehřátém oleji orestujeme maso, mírně osolíme a za častého míchání restujeme asi 5 minut
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké nudličky cuketu, rozetřený česnek, mrkev nakrájenou na tyčinky, na nudličky papriku, kukuřičné klásky a na tenké plátky žampióny
4. Vše osmahneme cca 5 minut za stálého míchání
5. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a ještě asi 5 minut za stálého míchání dusíme.
3. V misce smícháme ananasovou šťávu, škrobovou moučku, sójovou omáčku, rajčatový kečup, bílý vinný ocet, med a dobře promícháme 4. Sladkokyselou směs přilijeme k masu a za stálého míchání na prudkém plameni povaříme, aby omáčka zhoustla.
Podáváme např. s rýží.