REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové v sladkokyselé omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso nakrájené na kostičky s omáčkou.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
230 gsterilované mrkve
230 gcuket
180 gkompotovaného ananasu
100 gsterilovaných kukuřičných klásků
100 gmalých žampiónů
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
3 lžíceoleje
3 lžícekečupu
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceškrobové moučky
1 lžícebílého vinného octa
1 lžícemedu
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostičky
2. Na rozehřátém oleji orestujeme maso, mírně osolíme a za častého míchání restujeme asi 5 minut
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké nudličky cuketu, rozetřený česnek, mrkev nakrájenou na tyčinky, na nudličky papriku, kukuřičné klásky a na tenké plátky žampióny
4. Vše osmahneme cca 5 minut za stálého míchání
5. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a ještě asi 5 minut za stálého míchání dusíme.
3. V misce smícháme ananasovou šťávu, škrobovou moučku, sójovou omáčku, rajčatový kečup, bílý vinný ocet, med a dobře promícháme 4. Sladkokyselou směs přilijeme k masu a za stálého míchání na prudkém plameni povaříme, aby omáčka zhoustla.

Doporučení:

Podáváme např. s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy