REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Vepřová pečeně s mandarinkami

Plátky upečeného vepřového plecka servírované s omáčkou z výpeku, rumu, medu, citronové šťávy a mandarinek.

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou

Opečené plátky vepřové pečeně (kotlety) i s kostí, chvíli podušené v ostré cibulové omáčce z výpeku.

Vepřová pečeně s rozmarýnem

V celku upečená vepřová pečeně potřená pastou z rozmarýnu.

Vepřová pečeně se sýrem

Vepřová pečeně potřená rozšlehaným vejcem se sýrem, upečená dozlatova.

Vepřová pečeně se zeleninou

Vepřová krkovice s kostí zprudka zapečená, dopečená spolu se zeleninou doměkka.

Vepřová pečeně v omeletě

Vepřová pečeně protkaná mrkví, zabalená do vaječné omelety a slaniny, upečená na víně doměkka, servírovaná s povařenou jarní zeleninou.

Vepřová pečínka na zelí z červené řepy

Na česneku a kmínu v troubě pomalu pečená vepřová plec s kůží. Podávaná se zelím z vařené červené řepy.

Vepřová plec na houbách

Dušené vepřové maso, tentokrát vepřová plec, servírované s omáčkou s vložkou sušených hub.

Vepřová plec na hříbkách a pórku

Přes noc naložené plátky vepřového plecka, zprudka opečené na sádle, pak chvíli podušené spolu s hříbky a pórkem doměkka, servírované se zahuštěnou omáčkou z výpeku.

Vepřová plec na paprice

Kostky vepřového plecka zprudka opečené na sádle na cibuli, podlité vodou, dochucené kořením, podušené doměkka, omáčka nakonec zahuštěná moukou, zjemněné smetanou.

Vepřová plec na pivě s cuketou

Vepřová plec podušená na cibulovém základě se slaninou, podlitá pivem, podávaná s opečenými plátky cukety přelitá omáčkou z výpeku.

Vepřová plec na rožni

Maso marinované v marinádě z vinného octa, červeného vína, sójové omáčky a bylinek, na grilu grilované.

Vepřová plec na rýnský způsob

Podušené kostky vepřového masa spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, podlité vývarem, pokrm ke konci ochucený kyselými okurkami a zakysanou smetanou, zahuštěný jíškou.

Vepřová plec na švestkách

Recept, který určitě dokáže ozvláštnit vaše podzimní menu. A není nijak složitý, ani na něj není potřeba moc surovin. Přitom si určitě pochutnáte vy, i celá vaše rodina!

Vepřová plec se šunkou a hráškem

Vepřová plec nakrájená na nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na másle, poté podušená doměkka spolu se sterilizovaným hráškem, servírovaná posypaná na proužky nakrájenou a osmahnutou šunkou.

Vepřová plec v kaparové omáčce

Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na oleji, poté podušené na cibulce zahuštěné zakysanou smetanou spolu s moukou, vložkou kaparů a sterilované okurky, omáčka dochucená bílým vínem.

Vepřová roláda

Roláda z vepřové plece plněná slaninou, šunkou, míchanými vajíčky a hráškem, případně párkem nebo klobáskou.

Vepřová roláda s vinnou klobásou

Pečené vepřové plece plněné špenátem a vinnou klobásou.

Vepřová roláda plněná nádivkou

Vepřové maso plněné mletým masem, klobásou a kořením, stočené do rolády, podušené doměkka na cibulovém základě, podlité světlým pivem.

Vepřová roláda s bylinkovou pastou

Vepřová roláda plněná bylinkovou pastou, obalená v bůčku, upečená v troubě doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy