vepřové maso
Vepřová pečeně s mandarinkami
Plátky upečeného vepřového plecka servírované s omáčkou z výpeku, rumu, medu, citronové šťávy a mandarinek.
Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Opečené plátky vepřové pečeně (kotlety) i s kostí, chvíli podušené v ostré cibulové omáčce z výpeku.
Vepřová pečeně s rozmarýnem
V celku upečená vepřová pečeně potřená pastou z rozmarýnu.
Vepřová pečeně se sýrem
Vepřová pečeně potřená rozšlehaným vejcem se sýrem, upečená dozlatova.
Vepřová pečeně se zeleninou
Vepřová krkovice s kostí zprudka zapečená, dopečená spolu se zeleninou doměkka.
Vepřová pečeně v omeletě
Vepřová pečeně protkaná mrkví, zabalená do vaječné omelety a slaniny, upečená na víně doměkka, servírovaná s povařenou jarní zeleninou.
Vepřová pečínka na zelí z červené řepy
Na česneku a kmínu v troubě pomalu pečená vepřová plec s kůží. Podávaná se zelím z vařené červené řepy.
Vepřová plec na houbách
Dušené vepřové maso, tentokrát vepřová plec, servírované s omáčkou s vložkou sušených hub.
Vepřová plec na hříbkách a pórku
Přes noc naložené plátky vepřového plecka, zprudka opečené na sádle, pak chvíli podušené spolu s hříbky a pórkem doměkka, servírované se zahuštěnou omáčkou z výpeku.
Vepřová plec na paprice
Kostky vepřového plecka zprudka opečené na sádle na cibuli, podlité vodou, dochucené kořením, podušené doměkka, omáčka nakonec zahuštěná moukou, zjemněné smetanou.
Vepřová plec na pivě s cuketou
Vepřová plec podušená na cibulovém základě se slaninou, podlitá pivem, podávaná s opečenými plátky cukety přelitá omáčkou z výpeku.
Vepřová plec na rožni
Maso marinované v marinádě z vinného octa, červeného vína, sójové omáčky a bylinek, na grilu grilované.
Vepřová plec na rýnský způsob
Podušené kostky vepřového masa spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, podlité vývarem, pokrm ke konci ochucený kyselými okurkami a zakysanou smetanou, zahuštěný jíškou.
Vepřová plec na švestkách
Recept, který určitě dokáže ozvláštnit vaše podzimní menu. A není nijak složitý, ani na něj není potřeba moc surovin. Přitom si určitě pochutnáte vy, i celá vaše rodina!
Vepřová plec se šunkou a hráškem
Vepřová plec nakrájená na nudličky, nejdříve zprudka orestovaná na másle, poté podušená doměkka spolu se sterilizovaným hráškem, servírovaná posypaná na proužky nakrájenou a osmahnutou šunkou.
Vepřová plec v kaparové omáčce
Vepřové maso nakrájené na nudličky, orestované na oleji, poté podušené na cibulce zahuštěné zakysanou smetanou spolu s moukou, vložkou kaparů a sterilované okurky, omáčka dochucená bílým vínem.
Vepřová roláda
Roláda z vepřové plece plněná slaninou, šunkou, míchanými vajíčky a hráškem, případně párkem nebo klobáskou.
Vepřová roláda s vinnou klobásou
Pečené vepřové plece plněné špenátem a vinnou klobásou.
Vepřová roláda plněná nádivkou
Vepřové maso plněné mletým masem, klobásou a kořením, stočené do rolády, podušené doměkka na cibulovém základě, podlité světlým pivem.
Vepřová roláda s bylinkovou pastou
Vepřová roláda plněná bylinkovou pastou, obalená v bůčku, upečená v troubě doměkka.
reklama