REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně plněná švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené švestky dodají pečenému vepřovému šmrnc. Tymián maso krásně ovoní a tento zajímavý pokrm si oblíbí celá rodina i přátelé.


Ingredience:
750 gvepřové pečeně
100 gsušených švestek
1/4 lžičkytymián
1/4 lžičkykmín
pepř
olej
sůl
voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Vepřové maso necháme vcelku, uprostřed uděláme nožem zářez a naplníme sušenými švestkami
2. Maso v pekáči na oleji osmahneme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo
3. Zbytek švestek přidáme do pekáče k masu, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, posypeme jemně tymiánem, přiklopíme druhým pekáčem a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Po 45 minutách vrchní pekáč sejmeme, maso podlijeme a necháme péct, až se udělá kůrčička
5. Upečené maso nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší, kterou přelijeme šťávou s rozpečenými švestkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy