REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečeně upečená s kostí ve vlastní šťávě je šťavnatá s typickou chutí a vůní. Broskve dodají tomuto pokrmu nový šmak.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
6 ksvepřových kotlet v celku (vepřová pečínka s 6 žebry)
2 ksvětší stroužky česneku
1 kgčerstvých broskví
2 lžíceoleje
bobkový list
tymián
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaný česnek rozkrojíme na půlky a použijeme ho na prošpikování pečeně (nejlépe úzkým dlouhým nožem vytvoříme v mase kapsičky, které naplníme česnekem)
2. Maso dáme do pekáče nebo zapékací misky, osolíme, okořeníme pepřem, posypeme tymiánem a rozmělněným bobkovým listem, pokapeme olejem a dáme do trouby
3. Pečeme v troubě vyhřáté kolem 190 °C, po 30 minutách od začátku pečení maso podlijeme asi 2 dcl vody, během pečení vodu občas doplníme a pečení přeléváme výpekem
4. Oloupané, přepůlené a vypeckované broskve přidáme k masu asi 20 minut před koncem pečení.

Doporučení:

Čerstvé broskve můžeme nahradit broskvemi kompotovými. Je lepší, aby ovoce bylo tvrdší.

Poznámka:

Maso můžeme prošpikovat den předem, dostane tak lepší aroma a silnější česnekovou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy