REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kotleta upečená doměkka, servírovaná přelitá brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
750 gvykostěných vepřových kotlet v celku
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžíceoleje
2 lžičkymletého barevného pepře
voda
sůl
Na omáčku:
200 gbrusinkového džemu
20 gmásla
250 mlstudené vody
150 mlčerveného suchého vína
1 lžícesladké chilli omáčky
2 lžičkycukru
3 ksplátků toastového chleba
1/2 kscitronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso zbavíme tuku, omyjeme, osušíme, ovážeme provázkem, aby si uchovalo tvar válečku, osolíme, opepříme, potřeme worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou a necháme v chladu chvíli odležet
2. Maso dáme do olejem vytřeného pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do předem vyhřáté trouby a 20 minut pečeme při 220 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme doměkka, během pečení přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme vodou
3. Mezitím si připravíme omáčku tak, že z toastových chlebů odkrojíme kůrky, nalámeme na kousky, dáme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou, necháme dobře rozmočit, vmícháme brusinkový džem a za občasného promíchání zvolna 7 minut povaříme
4. Pak omáčku přecedíme přes síto, zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, máslo, necháme krátce přejít varem, nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli omáčkou.

Doporučení:

Maso přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy