REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně s brusinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kotleta upečená doměkka, servírovaná přelitá brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
750 gvykostěných vepřových kotlet v celku
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžíceoleje
2 lžičkymletého barevného pepře
voda
sůl
Na omáčku:
200 gbrusinkového džemu
20 gmásla
250 mlstudené vody
150 mlčerveného suchého vína
1 lžícesladké chilli omáčky
2 lžičkycukru
3 ksplátků toastového chleba
1/2 kscitronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso zbavíme tuku, omyjeme, osušíme, ovážeme provázkem, aby si uchovalo tvar válečku, osolíme, opepříme, potřeme worcesterskou omáčkou, citronovou šťávou a necháme v chladu chvíli odležet
2. Maso dáme do olejem vytřeného pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do předem vyhřáté trouby a 20 minut pečeme při 220 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme doměkka, během pečení přeléváme výpekem, podle potřeby podléváme vodou
3. Mezitím si připravíme omáčku tak, že z toastových chlebů odkrojíme kůrky, nalámeme na kousky, dáme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou, necháme dobře rozmočit, vmícháme brusinkový džem a za občasného promíchání zvolna 7 minut povaříme
4. Pak omáčku přecedíme přes síto, zalijeme červeným vínem, přidáme cukr, máslo, necháme krátce přejít varem, nakonec dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a chilli omáčkou.

Doporučení:

Maso přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy